• Mala Opera

  a) Francis Poulenc: Priča o sloniću Babaru

   

  Projekt je zamišljen kao interaktivna predstava namijenjena nekazališnim prostorima (dječji vrtići, škole, bolnice, dječji domovi), u kojoj osim pripovjedača i pijanista sudjeluju i djeca (svaki polaznik dobiva stilizirani kostim!) oživljujući likove iz pripovjetke te aktivno sudjelujući u predstavi.

  Uzrast: 3-7 godina
  Trajanje: cca 45 min
  Broj djece po predstavi/radionici: max 60 (ovisi o veličini prostorije)

   

  b) E.Humperdinck/ D.Petrić/ Z.Niessner: Ivica i Marica - opera-bajka u tri slike

   

  Predstava je zamišljena kao skraćena interaktivna verzija opere «Ivica i Marica» njemačkog skladatelja E. Humperdincka, ujedno najpopularnije i najizvođenije opere za djecu u svijetu koja se na hrvatskoj sceni pojavljuje nakon višedesetljetne stanke.Predstava je namijenjena djeci predškolskog uzrasta te učenicima nižih razreda osnovnih škola. Izvodi se na hrvatskom jeziku uz glasovirsku pratnju.Predstava je sjajna za Božićno vrijeme. Mame i tate mogu zajedno doći s djecom i uživati.

  Uzrast: 4-10 godina
  Trajanje izvedbe : cca 45 minuta.

   

  c) Mačak u čizmama

   

  Radi se o glazbenom kolažu u kojem je ova omiljena dječja priča “umetnuta” u ponajbolje dijelove Rossinijeve opere “Talijanka u Alžiru”.

  Predstava je za djecu predškolskog uzrasta te učenike nižih razreda osnovnih škola. Izvodi se na hrvatskom jeziku uz glasovirsku pratnju uživo.

  Za izvedbe namijenjene školama i vrtićima i tamo gdje to prostorni uvjeti omogućuju predviđeno je kraće uvodno predavanje uz suradnju s učiteljima i nastavnicima glazbenog odgoja kojima će unaprijed biti dostavljen materijal za pripremu te eventualna radionica prije ili nakon same predstave te likovne radionice.

  Uzrast: 4-10 godina
  Trajanje izvedbe: cca 45 minuta.

Comments are closed.