• Minstrel – Ansambl za Ranu glazbu

   

  Pastime with good company

  Tourdion

  La, la, la

  Ansambl za Ranu glazbu (5-10 izvođača)

  „Dvorska luda”, klasični koncerti, viteški turniri i sajmovi, kongresi, eventi,…događaji su  na kojima će Vas rado posjetiti.

  Zanimljivost: Nakon 20 godina postojanja, Ansambl Minstrel je konačno izdao i  svoj prvi nosač zvuka!

  Imate li tematsko vjenčanje; Želite li se osjećati kao princeza i princ? Dama i vitez?

  Ako se na dan svog vjenčanja želite osjećati kao u filmu „Shakespeare in love“, odlučite se za ansambl Minstrel koji će Vas svojom glazbom odvesti na put u stara vremena…

  Ulazak mladenaca u crkvu biti će popraćen pavanom, svečanim plesom kojim se na renesansnom dvoru otvarao bal. Nakon razmjene prstenja pjeva se Mariam matrem virginem , pjesma mistične atmosfere nastala u Španjolskoj u XIV st. Za vrijeme potpisivanja dokumenata, ugođaj engleskog dvora stvoriti će ljubavna serenada Greensleaves. Mladenci će izaći iz crkve uz lepršavi ples glliardu.

  Ako se odlučite i za večeru u istom stilu, u nekom od dvoraca ili tematski uređenom restoranu, ove vesela družina predvođena svojom rasplesanom dvorskom ludom, rado će Vas posjetiti.

   

  Posebna je “priča” edukacijski program “Dobro došli u Renesansu“. Njega je verificirala Agencija za odgoj i obrazovanje te ga ocijenila pozitivnim za osnovne i srednje škole; za učenike koji u sat vremena doznaju detalje iz povijesti, detalje o kulturi, životu, ratovanju, navikama i kulturi općenito ljudi koji su živjeli u Srednjem vijeku i Renesansi. Pritom, glazba nastaje pred njima, na originalnim instrumentima iz tog doba, dok minstrlovci plešu, pričaju i pjevaju u originalnim kostimima.

Comments are closed.